Voorstellen

"De schilden van je innerlijke familie" is een systeemtherapeutisch model welke inzicht geeft in wat maakt dat je kind reageert zoals hij/zij reageert, doet zoals hij/zij doet en zich voelt zoals hij/zij zich voelt. Met daarbij meer inzicht in je eigen aandeel als belangrijke volwassene. Doormiddel van playmobile poppetjes (jongetje, meisje, man en vrouw), wordt dit visueel gemaakt. Hierover in de oudercursus natuurlijk meer.Sinds 2010 ben ik werkzaam bij jeugdhulpverleningsorganisatie Yorneo in Drenthe. Als ambulant hulpverlener/PMTO therapeut (Parents Management Training Oregon) begeleid ik gezinnen die vragen hebben, "tijdelijk" vastlopen, moeilijkheden ondervinden of met hun rug tegen de muur staan wat betreft de opvoeding van hun kinderen. De kinderen in deze gezinnen zijn in de leeftijd van 0 tot 16 jaar. De kerngedachte dat kinderen het meeste leren van de belangrijkste personen in hun leven, "hun ouders", is waar ik geheel achter sta. Daarmee heb je als ouders de sleutel tot verandering in handen. Ik heb kennis en ervaring rondom opvoedingsvraagstukken en ouders kennen hun kind het beste, laten we krachten bundelen!


Goed nieuws; "Het hoeft niet perfect", "De perfecte ouder bestaat niet!". Vanuit dit uitgangspunt verder kunnen en willen kijken, samen puzzelen, brainstormen, uitproberen en soms zelfs even "iets minder doen" dan dat je normaal gesproken zou doen. Dit alles om meer zicht te krijgen op hoe sluit ik het beste aan bij mijn kind. Wat heeft hij/zij van de belangrijkste volwassenen om zich heen nodig om veiligheid te ervaren en zich van daaruit verder te kunnen en mogen ontwikkelen, dat wil toch iedere ouder voor zijn kind!


Afgelopen jaar heb ik de opleidingsdagen tot Hooggevoelig en strong-willed specialist met de innerlijke familie gevolgd. Gegeven door Janneke van Olphen; psycholoog, auteur (Hooggevoelige kind met een sterke wil en Draakje Vurig) tevens grondlegger van de combinatie Hooggevoelig & Strong-willed. En Arienne Klijn, psycholoog, auteur en oprichter van het systeemtherapeutische model; "De schilden van je innerlijke familie". Tijdens mijn werk zet ik elementen vanuit deze specialisatie in om ouders te ondersteunen bij het opdoen van inzichten die ten goede komen aan de interactie binnen hun gezin. 


Hoe mooi zou het zijn als nog veel meer ouders, van hooggevoelige kinderen met een sterke wil, baat kunnen hebben bij deze elementen! Dit is dan ook de reden dat ik de oudercursus "Hooggevoelig en strong-willed kind" ga geven, dit doe ik vanuit "Inzicht is winst".

De oudercursus ga ik samen geven met Manon Leeflang van (www.leeflangengelukkig.nu) . Ons samenwerkingsverband heet Sensitief Opgroeien. De oudercursus vindt plaats in Raalte (Overijssel), onder licentie van Janneke van Olphen. Onder het kopje cursusaanbod kunt u meer lezen over de inhoud van de oudercursus.